Nick Hækkerup som whistleblower

Nick Hækkerup

Det danske forsvar har længe været skandaleramt. Hvem husker ikke lækagesagen og den fuldslændigt groteske sag om “Jægerbogen” med den falske oversættelse, som blev fabrikeret af forsvarskommandoens egen it-chef og lækket til pressen. En sag skiftende forsvarsministre ikke har kunnet rette på. Hverken Søren Gade (også kaldet Tude-Søren) eller eller hans efterfølger Gitte Lillelund Beck havde kræfter eller vilje om at gribe ind i forsvarets ledelse.

Efter regeringsskiftet kom Nick Hækkrup til, og straks var der ballader. Han havde bl.a. fået til opgave at spare 3 mia og lægge forsvarskommandoen ind under forsvarsministeriet og et par af de militære spradebasser var straks på barrrikaderne bl.a. Lars Robl fra Jægerkorpset.

Lars Robl

Nu i dag er vi så vidne til, at den Nick Hækkerup, selv selv optræder som wistleblower i en artikel i Berlingske, hvor han bl.a. siger om samarbejdsformen i mellem Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen: “Beslutninger blev underløbet, miskrediteret og sat i dårligt lys, og oplysninger blev lækket til pressen. Det kan de så gøre og sige: »Ha ha, der fik vi ram på forsvarsministeren”. Olysningerne kommer vel næppe bag på nogen. Bag skandalerne aner man konturerne af et taktisk spil, som har handlet om, at ministeren eller folketinget ikke “skulle blande sig” i krigen. Det var ikke noget for civilister. De egentlige ordrer kommer ikke fra politikerne, men fra andre militærfolk.

Det usædvanlige er, at en tidligere forsvarsminister er blevet så træt af, at militærer fortsat opfører sig som en stat i staten, at han har påtaget sig rollen som wistleblower. Nick Hækkerup har dog ikke fået megen ros for sin åbenhjertighed. Hele det borgerlige hylekor er på banen, og selv helle Thorning har været ude at sige Fy til ham. Militæret må man ikke kritisere.

Jeg er af den modtatte påfattelse, og håber, at denne sag kan skabe endnu mere modvilje mod forsvaret, som nu står for at foretage en gigantisk fejlinvestering til nye fly.

DAGENS SANG er bestemt ikke ny, men den handler om, at man ikke skal komme med dårlige budskaber. Det ødelægger den gode tone

Advertisement

Om Carsten Halvorsen

Blogger, passenger, fhv. kulturkonsulent, cand.mag.
Dette indlæg blev udgivet i Afsløring, Forsvarsministeriet, Forsvraskommandoen, Halvorsen, Helle Thorning Schmidt, militær, Nick Hækkerup, regeringen, Uncategorized og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Nick Hækkerup som whistleblower

  1. Pingback: Oberst hackel og hans krigskarle | DF-Nyt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s